У неврологічному відділенні Покровської КЛІЛ завершуються ремонтні роботи в інсультному блоці, також розпочато оновлення реабілітаційного відділення. Про це повідомила заступниця начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарита Ідрісова.

«Якісно виконані роботи, ми це бачимо. Укладений медичний лінолеум, розведена вентиляційна система, яка і підігріває, і охолоджує повітря. Також підведений кисень», – розповідає Маргарита Ідрісова про ремонт інсультного блоку.

Цей блок у відділенні неврології має нині особливе значення: воєнний стан негативно впливає на здоров'я людей, тож кількість профільних пацієнтів помітно зросла. Інсультний блок розрахований на 10 ліжок. Тут лікуватимуть хворих, які перебувають в гострому періоді ішемічного інсульту.

«Тут пацієнтів будуть реанімувати і стабілізувати, доки вони не стануть більш стабільними та не випишуться до неврологічного відділення. А потім вони вже підуть на реабілітацію, тобто тут передбачені три етапи лікування пацієнтів з інсультом», – додала Маргарита Ідрісова.

Ремонт інсультного блоку здійснюється за рахунок коштів лікарні та місцевого бюджету. Підрядник обіцяє завершити роботи до кінця року. Також у лікарні розпочали ремонт у відділенні реабілітації.

Працюватиме реабілітаційне відділення в колишньому адміністративному крилі медзакладу. Тут планується відкрити 30 ліжок, але всього 12 будуть на другому поверсі. Решта пацієнтів перебуватимуть у відділеннях за основною хворобою: кардіології, хірургічно-травматологічному чи в інсультному блоці неврології. Наразі в майбутньому реабілітаційному відділенні проходять демонтажні роботи.

«Саме це відділення нам зголосилася зробити компанія Метінвест. Скоро розпочнуться монтажні роботи. Сподіваємось, що терміни будуть витримані, і до кінця року нам оновлять реабілітаційне відділення», – розповідає Маргарита Ідрісова.

У відділенні будуть дві спеціально обладнані для реабілітації зали, кабінет ерготерапії, де пацієнти відновлюватимуть свої навички, адаптуватимуться до нормального життя, де їм допоможуть досягти максимальної самостійності та незалежності в побуті.

Детальніше про ремонтні роботи у Покровській КЛІЛ – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про графік прийому в лікарнях та амбулаторіях Покровської громади.