Минулого року, розповідаючи про ремонти покровських доріг, у міській адміністрації зазначали, що на роботи дається трирічна гарантія. Чи будуть підрядники власним коштом усувати недоліки там, де після ремонту з’являються ями, розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

«Ми фіксуємо ями там, де ремонтували дороги. Ми вже розпочали офіційну переписку, буде комісійне обстеження з метою визначення: чи це яма на новому асфальті та внаслідок чого вона утворилася», – зазначив Олексій Стебель.

Він нагадав, що ремонт проїзних шляхів у громаді відбувався здебільшого за обласні кошти та інвестиційні надходження.

«З бюджету громади ми витратили на ремонт менше 2 мільйонів гривень. Решта доріг ремонтувалися за рахунок інвесторів», каже Олексій Стебель.

За його словами, якщо буде доведено, що підрядник неякісно виконав свої зобов’язання, то згідно з договором він усуватиме недоліки власним коштом. При цьому в громаді великий потік транспорту, до якого дороги не були пристосовані – і цей факт також буде враховано при вирішенні питання щодо якості ремонтних робіт.

Зміни в системі оподаткування призвели до зменшення надходжень ПДФО до місцевих бюджетів. Це не дає змоги зараз прогнозувати обсяг грошей, які можна було б витратити на ремонт місцевих доріг. Проте Олексій Стебель зазначає, що ремонтувати дороги все ж таки будуть.

«Зараз, за сприятливих погодних умов, ми зробимо аварійний ямковий ремонт асфальту, для того щоб було комфортно пересуватися і не дати можливості ямам поширюватися. А вже навесні відремонтуємо дороги звичайним капітальним і ямковим ремонтом. Це дозволить більш безпечно та комфортно пересуватися жителям нашої громади і транзитному транспорту», зазначив Олексій Стебель.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровську з 1 лютого планують внести зміни до схеми дорожнього руху в районі динзаводу.