Лікарі Мирнограда роблять все можливе, аби зберегти життя пацієнтів. З початку року обстріли міста та наближених населених пунктів відбуваються все частіше. Компанія Метінвест намагається підтримувати медиків, закуповуючи дороговартісне обладнання. Цього разу придбали нову техніку для травматологічного відділення Мирноградської ЦМЛ.

«Отримали дриль для виконання оперативних втручань, також отримали апарат ударно-хвильової терапії та камери для стерилізації матеріалу. Це обладнання ми будемо використовувати для лікування дегенеративного захворювання хребта, для опорно-рухового апарату, також для відновлення хворих після важких травм, для більш швидкої консолідації переломів. Тобто це достатньо широкий спектр захворювань та патологій», – розповів лікар-ортопед-травматолог КНП «Мирноградська ЦМЛ» Данило Монастирський.

Попередньо медики визначили, якого саме устаткування не вистачає та що може суттєво покращити роботу відділення. На запити Метінвест відгукується й по можливості оперативно надає необхідне.

«У цей складний час українські медики довели свою мужність. Наші лікарі й до війни самовіддано надавали необхідну допомогу, а зараз взагалі забули про відпочинок, надаючи критично важливу допомогу тим, кому вона вкрай необхідна. Ми запланували в 2024 році придбати обладнання на суму 4,5 мільйона гривень. Наразі передаємо частину цього обладнання», – зазначила директорка з охорони праці, промислової безпеки та екології ТОВ «Вуглепромтранс» Інна Алакозова.

Загалом травматологічне відділення розраховане на 40 ліжко-місць. Заповнюваність зараз тут стовідсоткова. Пацієнтами опікуються три лікарі-травматологи, хоча зазвичай стільки роботи прийнято покладати на плечі десь сімох фахівців. 

«Зараз багато обстрілів, мінно-вибухових травм, тому це обладнання буде дуже нам допомагати. Оскільки Метінвест – соціально відповідальний бізнес, ми завжди можемо розраховувати на їх допомогу і дуже їм вдячні, що в такі скрутні часи вони знаходять можливість допомогти нашій лікарні», – розповіла директорка КНП «Мирноградська ЦМЛ» Ольга Гостєва.

Декілька місяців тому компанія вже передала десятки видів різноманітного медичного устаткування хірургічному відділенню лікарні, зокрема лапароскопічну стійку. Така системна допомога не припиняється, поки в ній є потреба.

Читайте також: Метінвест передав хірургічному відділенню Мирноградської ЦМЛ медичне обладнання

«Потребується С-дуга для більш якісного виконання оперативних втручань малоінвазивних, щоб не виконувати великі розрізи. Сподіваємось отримати її найближчим часом. І для нас буде приємніше працювати, і людям буде набагато краще», – каже лікар-ортопед-травматолог Данило Монастирський.

Ентузіазму та хоробрості медикам Мирноградської лікарні не займати. Вони на місцях, продовжують працювати та виходжувати пацієнтів. Їх не лякають складні випадки чи важкі діагнози. Головне – щира вдячність пацієнтів і розуміння, що поруч партнери, які підставлять надійне плече.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що за підтримки Метінвесту в Покровську облаштували укриття для занять з дітьми.