Компанія «Метінвест» передала хірургічному відділенню Мирноградської центральної міської лікарні нове медичне обладнання. Про це повідомив директор ТОВ «Вуглепромтранс» Микола Вишневський. 

«В умовах повномасштабного вторгнення компанія «Метінвест» змогла вчасно трансформуватися, перебудувати логістику, втримати ключові виробничі потужності. Головне для нас в умовах дефіциту персоналу – утримати ключовий персонал: інженерно-технічних працівників, рядовий склад. Завдяки цьому ми маємо можливість втілити в життя три основні платформи: збереження життів, присутність «Метінвесту» в містах та Платформу спільних дій. Завдяки цим платформам сьогодні ми передаємо медичне обладнання хірургічному відділенню», – зазначив Микола Вишневський. 

Аби дізнатись, чого потребує лікарня, керівництво підприємства звернулось із запитом до медиків. За їхніми рекомендаціями було придбано десятки видів обладнання на суму 1,5 мільйона гривень, включаючи лапароскопічну стійку.

«Ми дуже вдячні компанії «Метінвест» за надану допомогу, вона для нас вкрай важлива. Дякуємо за те, що в такий скрутний час вони вкотре знаходять можливість допомогти нашій лікарні. Це дозволить нам розширити спектр операційних втручань, тому що хірургічне відділення – одне з найпотужніших відділень лікарні. Тільки в цьому відділенні проводиться близько тисячі операцій на рік», – каже директорка КНП «Мирноградська ЦМЛ» Ольга Гостєва.

Про мирноградську хірургію знають далеко за межами міста. Завідувач відділення Сергій Попівненко – фахівець, до якого їдуть звідусіль: і з сусідньої Дніпропетровської області, і навіть із Києва.

«На жаль, до мирних захворювань додались бойові травми. Мінно-вибухові травми – їх досить багато. У цьому плані наша робота стала трохи складнішою, але я вважаю, що ми справляємось», – підкреслює Сергій Попівненко. 

Це не перша допомога «Метінвесту» Мирноградській лікарні – компанія системно допомагає розв'язувати соціальні питання в громадах своєї присутності.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що «Метінвест» став найбільшим приватним донором української армії