З будівлі ДонНТУ вивезли вціліле обладнання, і з 1 вересня виш планує розпочати роботу в Києві. Навчання буде проходити у змішаному форматі. Про це розповіли співробітники ДонНТУ.

Нагадаємо, в ніч на 28 лютого росіяни поцілили двома ракетами в будівлю ДонНТУ в Покровську. Після цього співробітники вишу стали вивозити вціліле обладнання, що не було евакуйоване в 2022 році, коли університет релокували до Луцька.

«Покровськ прихистив університет на вісім років, він став майже як рідне місто, і нам було тут дуже комфортно. Коли буде перемога, то однозначно філія в Покровську буде працювати разом з основним корпусом в Донецьку», – каже старший викладач кафедри автоматики та телекомунікації Донецького національного технічного університету Гліб Ступак.

Комп’ютери, станки, механізми, архіви, меблі – все це вже не вперше мандрує Україною для збереження потенціалу ДонНТУ.

«Ті наші абітурієнти чи студенти старших курсів, які не мають можливості приїхати на навчання в Київ, будуть продовжувати навчання в онлайн-режимі. А для тих, хто зможе приїхати, ми будемо організовувати короткочасні сесії практичного навчання. Тому ми й вивозимо своє лабораторне обладнання», – розповіла перша проректорка ДонНТУ Вікторія Воропаєва.

ДонНТУ проводить курси підготовки до НМТ для майже тисячі абітурієнтів, що зареєструвалися на сайті вишу, для отримання знань від його викладачів з математики, історії, української та англійської. По п'ятницях в онлайн-режимі проходять дні відкритих дверей.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що цього року ДонНТУ відновив конкурс STEAM-проєктів для молоді Донеччини «Школа Техно».