Донецький національний технічний університет вже двічі ставав переселенцем: спочатку переїхав з Донецька в Покровськ, сьогодні базується в Луцьку. Після того, як в будівлю ДонНТУ в Покровську влучила ворожа ракета, співробітники вишу вивезли вціліле обладнання, що не було евакуйоване в 2022 році. Про це повідомив ректор університету Ярослав Ляшок.

За його словами, те, що вціліло, відправили в Київ.

«У нас партнерські відносини з Інститутом проблем моделювання в енергетиці. Там ми орендуємо декілька приміщень, де будемо зберігати обладнання. Ну і в перспективі, можливо, будемо здійснювати на базі цього інституту якийсь очний навчальний процес», – розповів Ярослав Ляшок.

Викладачі ДонНТУ зараз працюють онлайн майже з усіх куточків світу. Решта спеціалістів залишалася і працювала в Покровську. Зокрема тут був консультаційний пункт і приймальна комісія.

«Приймальна комісія університету, хоча б в наметі, але буде працювати в місті Покровськ. Тому що ми донецький виш і асоціюємо себе тільки з Донецькою областю», – зазначає ректор ДонНТУ.

Після вивозу всього вцілілого обладнання буде вирішуватися питання з самою будівлею вишу, що зазнала руйнувань під час ракетного обстрілу 28 лютого.

«Нам би дуже хотілося законсервувати цей корпус, щоб унеможливити крадіжки. Звичайно, все найбільш вартісне обладнання буде вивезено. Але самі розумієте: ми не можемо вивезти щось більш громіздке, меблі якісь. По-перше, ми не маємо куди, не маємо таких площ, тому хотілося б по максимуму все зберегти», – зазначив Ярослав Ляшок.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що після опівночі 28 лютого росіяни обстріляли центральну частину Покровська. Дві ракети влучили в університет, ще дві – у школу.