Відтоді, як почала працювати програма єВідновлення, 180 мешканців Покровської громади вже подали заяви на компенсацію за житло, постраждале від обстрілів. Про це повідомив начальник управління капітального будівництва Покровської МВА Данило Проскуренко.

Серед покровчан, які скористалися своїм правом отримати компенсацію, є також ті, чия нерухомість постраждала внаслідок обстрілу 7 серпня 2023 року.

Як зазначив Данило Проскуренко, того дня постраждало 350 об’єктів нерухомого майна. Це квартири, комунальні заклади, приватні будинки. Спеціалісти відвідали кожну окрему адресу, провели обстеження та зафіксували всі руйнування.

«Комісією Покровської міської військової адміністрації було обстежено об’єкти нерухомого майна, пошкоджені внаслідок цього обстрілу, і складено відповідні акти комісійного обстеження, акти візуального обстеження або акти технічного обстеження», – зазначив Данило Проскуренко.

Саме ці документи дають можливість власникам пошкодженого майна претендувати на компенсаційні виплати від держави за програмою єВідновлення. Скористався таким правом та подав заявку в «Дії» вже 81 покровчанин, чиє житло постраждало 7 серпня.

Читайте також: У Покровській МВА озвучили плани щодо відновлення будинку, в який влучила ракета 7 серпня

«Комісією вже розглянуті 57 заяв та нарахована компенсація в сумі 4 мільйони 100 тисяч гривень. Власники 21 об’єкту, які було пошкоджено 7 серпня, вже отримали компенсацію – це близько 2 млн грн», – зазначив Данило Проскуренко.

Усього від початку роботи програми єВідновлення мешканцям Покровської громади нараховано близько 9 мільйонів гривень компенсації за постраждале житло. З них вже виплачено близько 6 мільйонів.

За словами Данила Проскуренка, з початку повномасштабного вторгнення Покровська громада зазнала 39 обстрілів з боку росії. У результаті пошкоджено 736 будинків, у тому числі 122 багатоповерхівки.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що ввечері 7 серпня росіяни двічі вдарили по Покровську ракетами. Унаслідок обстрілів загинуло 10 людей, близько 90 дістали поранення.