На Держпідприємстві «Вугільна компанія «Краснолиманська» зі вчорашнього дня триває протест. Шахтарі не згодні з рішенням Міненерго щодо зміни керівника компанії. Яка ситуація на шахті сьогодні, дізнавалися журналісти ТК «Орбіта».

Шахтарі, як і вчора, спускаються під землю, але до роботи не беруться. Підприємство наразі працює в режимі підтримки.

«Учора перша та друга зміна виїхали, залишається третя, і, я так розумію, вже сьогоднішня перша зміна поїхала. Вони всі в шахті, але відмовляються саме виконувати роботу з видобутку вугілля та прохідницькі роботи. А так шахта працює, як і працювала», – розповіла сьогодні вранці помічниця директора з правових питань ТОВ «Краснолиманське» Тетяна Безкоровайна.

За її словами, шахтарі під землею забезпечені водою, їжею, там працює медпункт.

Щодо причини таких дій гірників, Тетяна Безкоровайна зазначила: вони не хочуть повторення ситуації кількарічної давності, коли з призначенням нового керівника на шахті розпочалися проблеми.

«Подібна ситуація була в 2019-2020 роках, коли прийшов інший генеральний директор і заблокував роботу стабільного підприємства. Зараз працівники цього не хочуть, тому що з 2021 року підприємство запрацювало, стабільно виплачується заробітна плата, сплачуються податки до бюджету, купуються нові технологічні комплекси закордонного виробництва», – каже Тетяна Безкоровайна.

До того ж, шахтарі впевнені, що змінювати керівника прямо перед початком опалювального сезону – доволі ризиковано.

«Трудовий колектив підтримують профспілки: як товариства з обмеженою відповідальністю, так і держпідприємства. Учора був написаний лист-звернення до Міністерства енергетики, СБУ, військового керівництва області та міста про те, що працівники відмовляються підтримувати цього керівника», – зазначає Тетяна Безкоровайна.

Раніше повідомлялося, що гірники ДП «ВК «Краснолиманська» розпочали акцію протесту, вимагаючи від Міністерства енергетики скасувати рішення про зміну керівника підприємства.

У свою чергу, в Міненерго зазначили, що призначення нового в.о. гендиректора має на меті наведення ладу в компанії, зокрема, відновлення видобутку вугілля держпідприємством, а колишнього керівника було звільнено через невиконання своїх службових обов’язків.

Детальніше про ситуацію на «Краснолиманській» в сюжеті ТК «Орбіта».