Шахтарі обурені призначенням нового керівника підприємства.

Сьогодні, 3 жовтня, гірники ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» оголосили безстроковий страйк і припинили видобування вугілля, а 200 гірників, що знаходяться під землею, не планують підніматися назовні. Про це повідомляє Obozrevatel.

За словами гірників, причиною страйку стало призначення в.о. директора шахти Сергія Сівцова – відповідне розпорядження підписав міністр енергетики Герман Галущенко. Шахтарі підкреслили, що жодних підстав звільняти попереднього керівника і призначати нового у міністерства не було, адже підприємство є прибутковим та сплачує податки в бюджети всіх рівнів.

«Ми не розуміємо, навіщо раптово замінювати керівника, коли все й так добре працює? Та ще й перед початком опалювального сезону? Все виглядає так, ніби у Міненерго вирішили поставити «свою» людину для впровадження певних «схем», – розповіли гірники журналістам.

Учасники протесту додали, що продовжать страйкувати до тих пір, поки Міненерго не припинить спроби змінити керівництво компанії. Також вони наголосили, що готують звернення до президента України Володимира Зеленського, Служби безпеки України та правоохоронних органів щодо ситуації, яка склалася на шахті.

Раніше повідомлялося, що ВАКС заарештував ексгендиректора вугільної компанії «Краснолиманська».