У Покровську готуються до ремонту покрівлі будинку №1 в мікрорайоні «Південний», пошкодженої внаслідок обстрілу 3 березня. Гроші на її відновлення є, але цього недостатньо. Що саме ускладнює процес, розповів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

«Зараз ми вже будемо проводити тендер. Але державні норми з містобудування змінилися, і сьогодні треба підіймати дах, робити технічний поверх, а це майже 20 тисяч штук шлакоблоку. Це громіздка конструкція – на фундамент ляже приблизно 220 тонн. Зараз йде розрахунок, і якщо виявиться, що це допустимо – оголошуємо тендер і робимо. Але всі розуміють, що така капітальна робота буде тривати не менше трьох місяців. Швидше її не зробиш, скільки б працівників там не було», – зазначив Сергій Добряк.

Він додав, що покрівлю закриють і в тому випадку, якщо розрахунки покажуть неприпустимість створення такої конструкції.

«Ми не залишимо наших громадян з відкритим дахом. Ми його закриємо в інший спосіб», – повідомив Сергій Добряк.

Загалом в Покровську за час повномасштабного вторгнення пошкоджено близько 250 багатоповерхівок, три з них не підлягають відновленню.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що комунальники та співробітники ДСНС виконали тимчасове перекриття покрівлі 5-поверхівки в мікрорайоні «Південний», пошкодженої внаслідок обстрілу.