На сайті Кабінету міністрів України зареєстровано петицію з проханням залишити виплати на проживання для ВПО з зони активних бойових дій та окупованих територій.

«Просимо продовжити виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам з 01.02.2024 року, реєстрація місця проживання яких співпадає з зоною активних бойових дій, окупованих територій відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22 грудня 2022 року №309 із внесеними змінами», – пише авторка петиції Олена Гнилицька.

Вона пропонує продовжити виплати цим ВПО як таким, що опинилися в складних життєвих обставинах через неможливість повернутися додому або оформити виплати за знищене чи пошкоджене житло.

Якщо петиція назбирає 25 тисяч підписів за три місяці, її розгляне прем’єр-міністр України.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством тим ВПО, які отримували грошову допомогу станом на 1 серпня 2023 року, виплати буде припинено з 1 лютого 2024-го. Свого часу Кабмін продовжив їм виплати з 1 серпня ще на 6 місяців, і цей термін спливає 31 січня наступного року. Законодавством передбачене продовження виплат ще на один 6-місячний термін деяким категоріям ВПО, але це стосується лише тих, хто вперше звернувся за допомогою після 1 серпня 2023 року.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що віцепрем’єрка Ірина Верещук порушила питання щодо можливості продовження виплат для найбільш незахищених категорій ВПО після 1 лютого.