Автоматичне продовження виплат деяким категоріям ВПО, про яке нещодавно повідомили в Мінреінтеграції, стосується тільки тих переселенців, які вперше звернулися за виплатами після 1 серпня 2023 року. Про це повідомляють у прес-службі міністерства.

Нагадаємо, виплати автоматично продовжуватимуть на другий шестимісячний період сім’ям з низьким доходом, або які мають у складі осіб з інвалідністю I чи II груп, або доглядають за дітьми віком до 6 років, та ще ряду категорій ВПО (повний перелік – за посиланням).

«Згідно з постановою КМУ №332 виплати ВПО можуть призначатися на другий шестимісячний період без додаткового звернення певним категоріям ВПО. Однак це стосується лише тих ВПО, які вперше звернулися за виплатами після 1 серпня 2023 року», – зазначать у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Таким чином, виплати визначеним категоріям ВПО будуть продовжувати автоматично ще на півроку, починаючи з 1 лютого 2024 року, оскільки перший шестимісячний період закінчується для них 31 січня 2024 року – підкреслили в Мінреінтеграції.

Раніше pokrovsk.news повідомляв, що переселенцям, які отримували допомогу станом на 1 серпня 2023 року, виплати автоматично продовжили ще на 6 місяців – до кінця січня 2024 року.

З 1 лютого наступного року передбачено припинення виплат великій кількості ВПО, тому віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук порушила питання щодо можливості продовження виплат для найбільш незахищених категорій переселенців, зокрема пенсіонерів з невеликою пенсією та мешканців територій активних та можливих бойових дій.