Покровську територіальну громаду відвідала перший віце-прем'єр-міністр України, міністр економіки Юлія Свириденко, яка 2 липня перебувала на Донеччині з робочим візитом. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Нагадаємо, Юлія Свириденко повідомила про виділення урядом понад 2,38 млрд грн для відновлення в прифронтових регіонах доріг, які використовуються для потреб ЗСУ та гуманітарних цілей.

«Ми дуже вдячні уряду за цю своєчасну підтримку. Виділені кошти дозволять відновити ключові транспортні маршрути, що є життєво важливими для нашої громади, особливо в умовах постійних обстрілів», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Юлія Свириденко також провела низку зустрічей з обладміністрацією та представниками бізнесу. Обговорили зокрема проблеми підприємств паливно-енергетичного комплексу, погашення заборгованості із зарплати перед шахтарями, роботу аграріїв в умовах бойових дій, необхідність відшкодування витрат, які понесли підприємства Донеччини під час релокації до більш безпечних регіонів. Говорили і про підтримку мікро- та середнього бізнесу, надання кредитів та грантів.

«Окрему увагу приділили роботі банківського сектору в регіоні. Разом із начальницею Донецької обласної філії Ощадбанку Ганною Прасол голова Донецької ОДА Вадим Філашкін та начальник Покровської МВА Сергій Добряк ознайомили пані міністерку з роботою стаціонарних і мобільних відділень банку на Донеччині, зокрема, в одному зі старостинських округів Покровської громади», – повідомляють у Покровській МВА.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Покровськ відвідали віце-прем'єр-міністр України, очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук, а також в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.