У межах робочої поїздки на Донеччину Віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук побувала в Покровську. Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що в Покровську Віцепрем’єрка відвідала збірний пункт евакуації цивільних громадян та один із військових шпиталів.

«Разом з віцепрем'єр-міністеркою України – міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук, керівниками Покровської районної та міської військових адміністрацій відвідали шелтер для евакуйованих осіб. Зараз тут перебувають 24 жителі Донеччини, більшість із них – з Торецька, який російські війська щодня знищують. Незабаром вони поїдуть до безпечніших регіонів України», – написав у своєму Telegram-каналі начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Також Ірина Верещук провела робочу нараду військових адміністрацій Донецької області, у якій взяли участь Вадим Філашкін, його заступники, керівники структурних підрозділів Донецької ОДА, а також голови районних та військових адміністрацій Донеччини.

«Обговорили ключові питання щодо  евакуації та життєзабезпечення населення Донецької області. Основну увагу приділили виконанню Плану щодо забезпечення життєдіяльності на прифронтових територіях, затвердженого Кабміном 25 червня 2024 року. Зокрема, розглянули питання збільшення обсягів подачі води на міста Покровськ, Мирноград та інші населені пункти Покровського району Донеччини», – повідомляють у Мінреінтеграції.

Також обговорили енергозабезпечення Донецької області та її підготовку  до осінньо-зимового періоду.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, як працює евакуаційний пункт у Покровську.