Покровський перинатальний центр – єдиний в області медзаклад, що об’єднав усі елементи неонатологічного ланцюжка: допомога породіллям з дітками без патологій, інтенсивна терапія при складних неонатологічних станах та постінтенсивний період виходжування. Деталі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

Неонатологічний стаціонар малюка починається з акушерського відділення. Лікар-неонатолог присутній при первинному огляді новонародженого, допомагає матері з годуванням та доглядом. Мами з новонародженими без патологій перебувають у палатах післяродового відділення під постійним наглядом медичного персоналу.

«Якщо є якась проблема з дитиною – вона потребує допомоги інтенсивної терапії, або це дитина глибоко недоношена, або народжена від екстрагенітальної патології матері, або у неї є якісь проблеми, вона переводиться у відділення інтенсивної терапії. Після того як дитина отримає там лікування, вона або повертається у спільне перебування разом із мамою, або за необхідності, якщо вона недоношена і потребує подальшого виходжування, вона переводиться на другий етап виходжування», – розповів завідувач Покровського перинатального центру Іван Циганок.

У такому випадку немовля з мамою переводять до нещодавно облаштованого відділення постінтенсивного догляду, виходжування та реабілітації.

«Було виконано капітальний ремонт, створено спеціальну вентиляцію, яка підтримує певну температуру, певну вологість та чистоту повітря. Також було зроблено косметичний ремонт самого приміщення», – розповів Іван Циганок.

Палата інтенсивного лікування – одна з головних у відділенні. Тут є кювези для виходжування новонароджених, реанімаційний стіл та інше необхідне обладнання. В цілому в цьому відділенні одночасно можуть перебувати до десяти діточок з мамами.

Після доведення усіх показників до норми малюка з мамою виписують і переводять під нагляд сімейного лікаря.

Покровський перинатальний центр є клінікою, дружньою до дитини. Тут в пріоритеті перебування діточок з мамами. Навіть в інтенсивній терапії намагаються максимально залучати породіль до лікування і виходжування малюка, вживаючи заходів до збереження грудного годування. Наразі медзаклад відповідає ще й високим стандартам надання допомоги при важких неонатальних випадках.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровському перинатальному центрі за підтримки Метінвесту створено відділення II етапу виходжування немовлят. Також повідомлялося, що благодійники передали перинатальному центру Покровська сучасне медичне обладнання.