У Покровському перинатальному центрі завершено ремонт у відділенні другого етапу виходжування та реабілітації передчасно народжених немовлят. Роботи було виконано за підтримки компанії «Метінвест» – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Ми завжди відповідально ставимося до тих міст, де є наші підприємства, і завжди їм допомагаємо. Це наш обов'язок як відповідального бізнесу – інвестувати в міста нашої присутності та створювати відповідні умови проживання, зокрема для наших співробітників, щоб вони почувалися комфортно», – підкреслює операційний директор ТОВ «Метінвест холдинг» Олександр Мироненко.

У перинатальному центрі Покровська щороку допомагають з'явитися на світ декільком сотням немовлят. Частина з них народжується передчасно, і для таких діток потрібен особливий догляд.

«Як тільки немовлята зможуть бути виписані з відділення реанімації, то будуть переводитись у відділення другого етапу виходжування, а там вже знаходитися і два, і три місяці, доки не зможуть відправитися додому», – розповіла завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Тетяна Мирошниченко.

Відділення другого етапу виходжування немовлят наразі є найсучаснішим у регіоні. У палатах встановлено кондиціонери, як того вимагає Національна служба здоров'я. Представник підрядної організації Максим Любинцев запевнив, що були враховані всі дрібниці, щоб ремонт дійсно був якісним.

«У кожній палаті є вентиляційні установки з рекуперацією повітря Mitsubishi Heavy Industries, які дозволяють робити фільтрацію повітря. Споживання електроенергії менше ніж 300 Вт», – пояснив Максим Любинцев. 

Відділення другого етапу виходжування немовлят буде повністю готове до роботи впродовж двох тижнів. Тут  встановлять, підключать та протестують все необхідне обладнання.

«Наповнимо обладнанням – та відкриваємо, і відділення прийматиме на реабілітацію та виходжування нових пацієнтів», – зазначає заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

У відділені одночасно зможуть перебувати десять дітей.

«Незабаром ми наповнимо це відділення медичним обладнанням, ліжками за допомогою обласної військової адміністрації, фонду Едуарда Мкртчана. Ще раз дякую нашим надійним партнерам за цей подарунок. Це дуже важливо не тільки для нашої громади, але й для Донеччини, тому що перинатальний центр для всієї області поки що є тільки в місті Покровську», – підкреслив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Детальніше про відділення другого етапу виходжування немовлят у Покровську – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що благодійники передали перинатальному центру Покровська сучасне медичне обладнання.