Покровський перинатальний центр отримав сучасне медичне обладнання від Благодійного фонду Едуарда Мкртчана. Про це повідомив виконуючий обов'язки начальника Донецької обласної військової адміністрації Ігор Мороз.

«Зараз у медичному закладі триває ремонт, а завдяки допомозі Благодійного Фонду Едуарда Мкртчана маємо можливість облаштувати наші приміщення чудовим сучасним обладнанням. Цей крок дозволить поліпшити умови перебування і зберегти життя матерів та діток», – зазначив очільник Донеччини.

Завдяки благодійникам перинатальний центр отримав сучасні багатофункціональні ліжка, пристрої обігріву та неонатальні інкубатори для новонароджених, переносні дитячі та стаціонарні апарати ШВЛ з моніторами пацієнта, родильне крісло, інжектор для апарату МРТ, а також обладнання для анестезії та для перевірки зору.

Ігор Мороз зазначає, що до повномасштабного вторгнення в Донецькій області працювало три перинатальних центри.

«На жаль, ворог окупував та зруйнував Маріуполь, завдав ракетного удару по медзакладу в Краматорську. Тому такий центр наразі працює лише в Покровську», повідомив Ігор Мороз.

Раніше повідомлялося, що за підтримки Метінвесту в Покровському перинатальному центрі створюють відділення другого етапу виходжування немовлят.