У Покровському перинатальному центрі за підтримки компанії «Метінвест» створюють відділення другого етапу виходжування немовлят. Про це повідомив генеральний директор КНП «Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування» Юрій Бородін.

«У нас створене відділення, йде процес набору, навчання  або перекваліфікації персоналу, адже знайти спеціалістів в нашому місті, напевно, буде складно», – повідомив керівник Покровської КЛІЛ.

У відділенні другого етапу виходжування надаватимуть допомогу новонародженим, які потребують реанімаційних заходів та кваліфікованої допомоги. У лікарів закладу вже є досвід роботи з дітьми, які народилися передчасно з вагою до кілограму. Покровський перинатальний центр займається складними породіллями з усієї Донеччини.

«Тільки за півроку у відділенні першого етапу виходжування ми прийняли понад 900 дітей», – зазначив Юрій Бородін.

Нині у перинатальному центрі завдяки компанії «Метінвест» триває ремонт.

«Наразі тут виконані лише демонтажні роботи. Я гадаю, що через декілька тижнів ми побачимо перші результати ремонтних робіт. Тоді вже можна буде казати про те, як швидко рухається підрядник і як швидко ми зможемо запустити відділення», – зазначив операційний директор ТОВ «Метінвест Холдинг» Олександр Мироненко.

За його словами, відділення другого етапу виходжування немовлят планується відкрити наприкінці вересня – на початку жовтня.

Загалом у міській клінічній лікарні завдяки компанії «Метінвест» відремонтують неврологічне, реабілітаційне та акушерське відділення. Замінять електричні, водопровідні та каналізаційні мережі, значно модернізують систему вентиляції. Загальна вартість робіт становитиме 16,5 млн грн.

Деталі – в сюжеті ТК «Орбіта».