Данська рада у справах біженців надала Покровській громаді партію наборів для відбудови житла, пошкодженого внаслідок російського обстрілу 29 листопада. Про це повідомив голова гуманітарного штабу Покровської міської військової адміністрації Дмитро Єрмолович.

Міжнародні партнери надіслали до Покровська близько 130 будівельних наборів. В кожен входять зокрема OSB-плити, рейки, цвяхи, молоток, брезент, мотузка та монтажна піна. 

«Нині ця підтримка дуже необхідна нашій громаді. Благодійники бачать наші потреби, тому завжди відгукуються на наші прохання надати гуманітарну допомогу», – зазначив Дмитро Єрмолович.

Співробітники комунальних підприємств з першого дня допомагають долати наслідки обстрілу. Робітники першочергово замінюють потрощений шифер, аби домівки не потерпали від опадів.

«Ми вже зробили із 36 покрівель 18. І до кінця тижня плануємо усунути пошкодження на тих 18, які залишилися. У роботах задіяно 40 чоловіків», – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Окрім цього, комунальники закрили OSB-плитами вже близько 250 вікон. Таке рішення тимчасове, проте воно дієве та універсальне – каже Олексій Стебель.

«Взагалі ми маємо понад 300 звернень, але я хочу зазначити, що когось не було вдома, хтось в евакуації. Тому звернення продовжують надходити, й це не остаточна цифра», – підкреслив заступник начальника Покровської МВА.

Детальніше про допомогу від Данської ради у справах біженців – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що координаторка ООН в Україні побувала в Покровську на місці ворожого обстрілу, який стався 29 листопада.