Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун вчергове відвідала Покровську громаду, аби зустрітись з керівництвом районної та міської військових адміністрацій та обговорити подальшу співпрацю. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Напередодні візиту координаторки Покровськ зазнав чергового ворожого обстрілу. Про його наслідки пані Деніз розповів начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

«Ми маємо 5 постраждалих. З них троє дітей, хлопчиків, найменшому 6 місяців», – повідомив керівник Покровської МВА. 

Власники 75 домогосподарств попросили допомоги у склінні вікон. 8 покрівель потребують перекриття. Сергій Добряк відзначив, що це вже четвертий обстріл міста за листопад. Цього ж дня від ворожого обстрілу постраждали Новогродівська та Мирноградська громади. 

Всебічну допомогу постраждалим від обстрілу надає гуманітарна організація «Проліска», яка є партнером УВКБ ООН.

Пані Деніз з колегами оглянула місце прильотів, ознайомилася з роботою своїх партнерів та поцікавилася, яку допомогу потребують постраждалі.

«Дякую вам за черговий візит до нашої громади, за постійну підтримку і допомогу. Зараз наше головне завдання – пережити цю зиму. Сподіваємось, завдяки вашій підтримці нам це вдасться, і ми переможемо», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна. 

Деніз Браун висловила щирі співчуття у зв'язку з трагедією та готовність допомагати нашій громаді й надалі.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як зміниться бюджет Покровської громади після вилучення «військового ПДФО»