У Покровську будуть підлаштовувати роботу точок роздачі води під погодні умови. Десь планують пускати людей у приміщення, а якщо це неможливо – воду підвозитимуть. Про це розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

«Наприклад, перша котельня. Ми не можемо запустити людей у приміщення, а там велика кількість людей отримує воду зі свердловини. Тому там буде здійсньватися підвіз води за графіком, який ми висвітлюємо кожного дня», – розповідає Олексій Стебель. 

Він також відповів на питання, чи планується заміна деяких незручних в морози кранів на пунктах видачі питної води.

«Ми отримали декілька звернень громадян щодо заміни кранів. Розумієте: комусь подобається таке, комусь таке, але сьогодні всі отримують воду – і проблема ж не в крані, а в морозі. Якщо буде мороз – вода в крані замерзатиме, і не кран в цьому винен», – зазначив Олексій Стебель.

За його словами, наразі Покровська громада в лідерах в області за кількістю свердловин з питною водою. Вони є не лише в Покровську і Родинському, але й в старостинських округах. Є плани збільшити кількість свердловин. У холодний період цей процес пригальмовано, але з весни знову активізується.

«У нас в планах зробити так, щоб у кожному старостинському окрузі була свердловина з питною водою та фільтраційною установкою. Наша співпраця з міжнародними партнерами вже дає плоди, і потроху всі старостинські округи отримають свою свердловину», – зазначив Олексій Стебель.

У старостинських округах, де наразі відсутні свердловини з питною водою, протягом зими буде продовжуватися організований підвіз води.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що один з районів Покровська готується до переходу на індивідуальне опалення