Котельні Покровської громади працюють, будинки Покровська, Родинського та селища Шевченко отримують тепло. Про перебіг опалювального сезону та плани щодо переведення жителів селища Динзаводу на індивідуальне опалення розповіли в Покровській МВА та КП «Покровськтепломережа».

Усі 23 котельні тепломережі працюють за температурним графіком.

«Диспетчер кожної години повідомляє температуру зовнішнього повітря, і ми чи то підвантажуємо котел, даємо більше газу, чи робимо менше», – розповіла майстриня котельні Тетяна Подлубна.

Працює і котельня №14 в селищі Динзаводу – найпроблемніша за досвідом минулого року. За останні півроку тут замінили тепломережі та засувки, капітально відремонтували котли. Зараз завершується ремонт шостого котла, який буде резервним. 

За словами директора КП «Покровськтепломережа» Дмитра Гордієнка, на підприємстві подбали про швидке усунення можливих аварій.

«Створені аварійно-ремонтні бригади. Якщо аварія трапляється – її усунення не відкладають на наступну добу. Збираються всі робітники та оперативно усувають проблему», – розповідає Дмитро Гордієнко. 

За його словами, поки аварійні ситуації були тільки через проблеми з електропостачанням, але після зупинки котельні відновлювали роботу на генераторах.

У майбутньому в Покровську збираються перевести селище Динзаводу на індивідуальне опалення. До повного переходу зараз готові 8 будинків. Днями міська влада планує презентувати відповідну програму із своїми пропозиціями.

«Вийдемо з презентацією програми, хто має можливість отримати безкоштовно, наприклад – інваліди І групи або учасники бойових дій. Там буде великий перелік людей, які матимуть можливість отримати індивідуальне опалення на безоплатній основі, а також перелік людей, які зможуть його отримати з частковою оплатою. Звісно, будуть і люди, які виконуватимуть роботи власним коштом», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Поступовий відхід Динасу від централізованого опалення триватиме декілька років. Щоб цей процес був безболісним, і відремонтували місцеву котельню.

Детальніше про перебіг опалювального сезону в Покровську – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як повернути помилкову оплату за газ