Мешканці будинків, пошкоджених внаслідок обстрілу Покровська 31 грудня, отримали набори для першочергових аварійно-ремонтних робіт від Міжнародної гуманітарної організації ACTED. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«20 штук рейок – це на перекриття, щоб плівкою можна було хоча б від дощу закрити. 10 штук дощок, лист OSB, дві покрівельної плівки по 20 м, піна монтажна і дві ковдри. Зараз найголовніше – перекрити дах, а стіни будемо ремонтувати вже навесні. Загалом жити можна», – розповів Олександр.

Тим покровчанам, чиї будинки визнані непридатними для проживання, міжнародні благодійники привезли набори гігієнічних та побутових речей: миючі та пральні засоби, рушники, постільну білизну, ковдри, посуд тощо. Адже люди в новорічну ніч втратили не лише домівку, але й значну частину майна.

Відразу після обстрілу фахівці Покровського управління соцзахисту населення почали обдзвонювати міжнародні організації, частина з яких уже є надійними партнерами громади. Кілька з них вже відгукнулися і повідомили про готовність допомогти постраждалим родинам.

«Вже дві організації повідомили, що відвідають наше місто. Будуть надані будматеріали для мешканців, які постраждали. Також вирішується питання надання фінансової допомоги міжнародними організаціями», зазначила начальниця Покровського УСЗН Ірина Бонзюх.

Отож, найближчим часом до Покровська мають завітати і представники інших міжнародних організацій з допомогою для родин, постраждалих від російського обстрілу 31 грудня.

Детальніше про це – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в новорічну ніч росіяни випустили по Покровську 7 ракет. У місті триває ліквідація наслідків обстрілу.