Росіяни вкотре продемонстрували своє цинічне єство: в новорічну ніч нанесли по мирним мешканцям Покровська сім ракетних ударів. Один з найбільш руйнівних прийшовся по приватному сектору центральної частини міста – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Це просто другий день народження», – каже покровчанка Світлана. В момент обстрілу вона разом з чоловіком та 17-річною донькою якраз сіли за святковий стіл.

«Були вдома, сиділи вечеряли. Після першого прильоту нас знесло на підлогу, всіх трьох із-за столу. Все згасло, звичайно. Потім ми перебралися до цієї кімнати, і під час другого прильоту все полетіло звідси. Вирвало двері з прохідної кімнати – саме на те місце, де ми вперше впали, і там вони розвалилися на шматки», – розповідає Сергій.

З обоз боків будинку – величезні вирви, сама оселя вкрилася тріщинами, вікна та двері повилітали, дах потрощило. Господарі в розпачі – адже розуміють, що будинок не підлягає відновленню.

На столі так і залишились рештки святкової вечері, а поряд – атрибути Нового року. Сім’я з жахом зазначає, їм дуже пощастило, що в момент прильоту вони були в не спальнях, бо там взагалі все розтрощено. Важких тілесних ушкоджень ніхто з сім’ї не отримав, лише подряпини.

«У будинку нічого живого немає. Ми знайшли кішку. Друга кішка та собака втекли», – розповідає Сергій.

По сусідству живе пані Алла. Жінці пощастило, бо Новий рік вона пішла зустрічати до подруги.

«Я сиділа біля вікна і побачила спалах. Кажу: «Це з мого боку». Зателефонувала сусідам, і вони розповіли, що в нас нічого немає. А сьогодні вранці вже прийшла і побачила, як руський мир нас «врятував», – із розпачем згадує жінка.

Інші будинки теж постраждали, але менше. Переживши жахливу новорічну ніч, люди радіють, що самі вціліли. А про майно кажуть: справа наживна, не здадуться і на зло ворогу все відновлять.

Унаслідок обстрілу було пошкоджено підземний газопровід, без газу залишилися понад 80 абонентів. Тож з самого ранку для відновлювальних робіт на місце прибула бригада газової служби.

На допомогу місцевим мешканцям прийшли комунальники. Жителям пошкоджених будинків підвезли будматеріали. Оперативно на місце обстрілів прибуло керівництво громади.

Великий радіус пошкоджень від обстрілів у новорічну ніч – і в північній частині Покровська.

«Лікарня отримала руйнування. Повилітали вікна – десь 140 штук. Важких хворих родичі позабирали додому», каже директорка медзакладу Тетяна Ткаченко.

У лікарні на момент обстрілу перебувало близько 30 осіб, всі були в сховищі, тож не постраждали.

За попередньою інформацією, росіяни обстріляли Покровськ з РСЗВ «Торнадо С». Обійшлося без жертв, але є поранені – найбільше постраждала дитина.

«Це вже 49 обстріл з початку повномасштабного російського вторгнення. На жаль, в нас є поранена дівчинка – легко поранена, їй надається медична допомога в лікарні. Станом на 10:30 до Контактного центру поступило 113 заявок. Постраждали 22 багатоповерхових та 36 приватних будинки, попередньо 5 з них повністю зруйновані. З інфраструктурних об’єктів постраждали амбулаторія, котельня і газогін. Зараз ті будинки, які вже непридатні для житла, будуть відключені від газопостачання, і газовики запустять газ по вулиці», зазначив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

Усіх, хто звернувся до Контактного центру, обдзвонюють фахівці управління соцзахисту і консультують стосовно пакету документів, який треба зібрати для отримання актів та реєстрації в програмі єВідновлення. Людей, у яких повністю зруйновані домівки, готові розмістити в шелтері. Пропонують також евакуюватися до Житомира там є місця компактного проживання.

На боротьбу з наслідками обстрілів вийшли чотири бригади комунальників. Звертатися з питаннями і заявками постраждалі можуть до Контактного центру Покровська: 0-800-300-101.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що ввечері 31 грудня ворог випустив 7 ракет по Покровську.