Унаслідок обстрілу Покровська 31 грудня отримала поранення 9-річна дитина. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«У новорічний вечір ворог випустив по місту 7 ракет. За попередньою інформацією, це Торнадо-С. Пошкоджені щонайменше 16 приватних будинків, 3 інфраструктурні об'єкти, офісне приміщення і 3 автомобілі, перебито газопровід», – повідомив очільник Донеччини.

У Донецькій обласній прокуратурі зазначили, що 9-річна дівчинка внаслідок обстрілу отримала мінно-вибухові травми. Наразі її ушпиталили до лікарні з підозрою на струс головного мозку. Крім того, поранення дістала жінка 70 років.

«Армія рф випустила по місту 7 засобів ураження, ймовірно, з ракетної системи С-300», – зазначають у прокуратурі.

Також через вибухи відсутнє енергозабезпечення в певних районах центральної та північної частини Покровська. Відомості щодо інших постраждалих та руйнувань на даний час ще встановлюються.

Розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

На місці працюють рятувальники, поліція, представники місцевої влади та комунальні служби. Фахівці фіксують обставини злочину та ліквідують його наслідки.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що ввечері 31 грудня російські військові обстріляли Покровськ Донецької області.