На Донеччині пройшло перше засідання обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність», на якому розглянули питання тендерних закупівель у Добропільській громаді. Про це повідомляють у Донецькій облдержадміністрації.

Нагадаємо, мета групи – контролювати використання коштів, виділених з фонду ліквідації наслідків збройної агресії, задля попередження зловживання службовим становищем.

Засідання робочої групи пройшло під головуванням заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна. Участь у засіданні взяли представники Національної поліції, ДСНС, СБУ, а також структурних підрозділів Донецької ОДА. 

«Наразі закупівельні процедури проходять лише щодо комунальної техніки та транспорту, які громади використовують для підтримки життєдіяльності населених пунктів. Ми бачимо суттєве загострення військової ситуації, тому про масштабні будівництва та відновлення говорити поки зарано. Сподіваємось, що наступного року безпекова ситуація стабілізується, перемога буде за нами, і всі ми будемо працювати над відновленням Донеччини. Та не варто забувати, що контроль над закупівлями буде продовжуватись для того, щоб гроші державного бюджету витрачались виключно за цільовим призначенням на благо людей», – зазначив Вадим Філашкін.

Директорка департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької ОДА Оксана Головко розповіла присутнім про хід проведення тендерних закупівель у Добропільській громаді та про стан їх виконання. Зауважень щодо цих закупівель представники правоохоронних органів не висловили.

Раніше повідомлялося, що для комунальних підприємств Добропільської громади купують спецтехніку за кошти Державного фонду ліквідації наслідків збройної агресії.