У Донецькій області створено робочу групу «Прозорість та підзвітність» для контролю за використанням бюджетних коштів. Про це повідомив під час брифінгу в.о. голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігор Мороз

Робоча група, до складу якої увійшли представники контролюючих і правоохоронних органів, займатиметься моніторингом використання на Донеччині коштів, виділених з фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

З 10 жовтня керівники всіх військових та військово-цивільних адміністрацій, органів місцевого самоврядування повинні повідомляти обласну військову адміністрацію про наміри провести закупівлі будь-яких товарів, робіт чи послуг. Буде здійснюватись контроль стосовно напрямків, доцільності використання коштів, вартості придбання. 

«Все це робиться для того, щоб влада була прозорою. Щоб люди розуміли, на що витрачається кожна копійка», – підкреслив Ігор Мороз.

Він також зазначив, що на першому етапі робоча група розглядатиме питання щодо коштів, виділених з фонду ліквідації наслідків збройної агресії. У подальшому, після напрацювання відповідного досвіду, ця практика за потреби може бути розповсюджена і на інші закупівлі.

«Маємо пам'ятати, що сьогодні потрібно об'єднати всі зусилля в боротьбі як з зовнішнім, так і з внутрішнім ворогом заради Перемоги», – підсумував Ігор Мороз. 

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що на брифінгу Ігоря Мороза також порушувалися питання підготовки Донеччини до опалювального сезону, водопостачання та надання державних компенсацій в межах програми єВідновлення.