Після обстрілу Покровська 31 грудня до Управління соціального захисту населення надійшло понад 200 звернень від жителів міста, чиє майно зазнало пошкоджень. Покровська міська військова адміністрація та УСЗН одразу розпочали пошук міжнародних організацій, які б допомогли постраждалим. Деталі дізнавалась знімальна команда ТК «Орбіта».

«ACTED», «Save the children», «Посмішка ЮА», Данська організація у справах біженців – це ті організації, які вже реально надають різноманітну допомогу. Хотілось би, щоб такого зовсім не було, і будинки були цілими – але добре, що є люди, які приїжджають до нас та надають допомогу постраждалим», – каже начальниця Покровського УСЗН Ірина Бонзюх. 

«ACTED» надав допомогу будівельними матеріалами, а Данська рада у справах біженців підтримує фінансово. Благодійники реєструють усіх, хто зазнав збитків внаслідок обстрілів.

«Данська організація надає фінансову допомогу – 10800 на кожну людину, яка прописана в зруйнованому або пошкодженому житлі», – пояснює Ірина Бонзюх. 

У партнерстві з міжнародною організацією «Save the children» та за фінансової підтримки уряду Канади благодійний фонд «Посмішка ЮА» допомагає сім’ям та дітям, які потрапили в складні життєві умови, постраждали від збройного конфлікту в Україні.

«Надається психологічна підтримка постраждалим дітям, проводяться заняття з психоемоційного розвантаження. Надається допомога: постільна білизна, обігрівачі», – констатує фасилітаторка БФ «Посмішка ЮА» Катерина Нагач.

Надають гуманітарну допомогу і працівники Покровського міського центру соціальних служб.

«Сьогодні допомога надається сім’ям, постраждалим від обстрілу 31 грудня, у яких повністю зруйноване житло. Видаємо набори гігієнічних засобів, які допоможуть в перший час якось прожити», – зазначає керівниця служби соціальної роботи в громаді ПМЦСС Софія Колесникова.

Всіх, хто потребує психологічної підтримки, запрошують на безоплатну консультацію психолога, який працює в Покровському міському центрі соціальних служб.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що росіяни напередодні Нового року нанесли по Покровську 7 ракетних ударів.

Також повідомлялося, що близько 15:00 6 січня окупанти здійснили масований обстріл Покровського району, вбивши 5 людей у Покровську та 6 – у селі Рівне Мирноградської громади.