З ночі на території Селидівської міської лікарні триває ліквідація наслідків обстрілу. На місці побувала знімальна група ТК «Орбіта».

«Орієнтовно в 23.30 був нанесений удар двома ракетами С-300 по центральній міській лікарні Селидового. Пошкоджена будівля поліклініки, інфекційного та приймального відділень», – розповів начальник Селидівської МВА Анатолій Немченко.

Правоохоронці повідомляють про одного загиблого та вісьмох поранених унаслідок прильоту в лікарню.

«Декілька наших пацієнтів і двоє співробітників отримали травми. Їх стан задовільний, вони відправлені до лікувальних закладів», – розповів в.о. директора Селидівської міської лікарні Ігор Кіяшко.

За його словами, відсьогодні лікарня працює в позаштатному режимі. Селидівським медикам прийшли на допомогу колеги з інших міст регіону.

«З першої хвилини надзвичайної ситуації всі лікарі працювали з нашими пацієнтами. Було проведено сортування пацієнтів. Декого перевели на амбулаторне лікування, а найтяжчих хворих доправили до Мирноградської та Покровської лікарень», – зазначив Ігор Кіяшко.

Розроблені маршрути звернення по медичну допомогу і для майбутніх пацієнтів.

«Ми переорієнтуємо хворих на Центр первинної медико-санітарної допомоги, на найближчі лікарні – Новогродівську, Покровську та Мирноградську. Якщо так трапиться, що хтось звернеться сюди, ми надаємо екстрену допомогу і доправляємо пацієнтів до найближчих лікарень», – розповів Ігор Кіяшко.

Так буде доти, поки Селидівська лікарня не відновить працездатність.

Відсьогодні не працює і шахта «Котляревська», яка цієї ночі також потрапила під обстріл.

«Було два влучання ракетами С-300. У результаті пошкоджено цех ремонту, другий приліт був на території майданчика – там постраждало багато приміщень», – зазначив начальник Новогродівської МВА Олександр Шевченко.

У результаті обстрілу було пошкоджено електромережу. На той час під землею знаходились 39 гірників.

«Їх підняли на поверхню, всі живі-здорові. Але, на жаль, загинув черговий – мешканець міста Новогродівка», – розповів Олександр Шевченко.

Детальніше про наслідки обстрілів – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що вночі росіяни обстріляли Селидівську центральну міську лікарню та шахту «Котляревська». Під завалами медзакладу ще можуть перебувати люди.