Мирноградська центральна міська лікарня отримала чергову партію обладнання від постійного партнера – компанії Метінвест. Допомога медикам – це пріоритетний напрямок соціально відповідального бізнесу. Цього року травматологічне відділення приймає вже не першу партію обладнання, придбаного структурним підрозділом компанії – місцевим підприємством «Вуглепромтранс».

«Наше підприємство намагається забезпечити потреби медиків в повному обсязі. Наразі ми передаємо частину обладнання загальною вартістю 1 мільйон гривень. Частина обладнання знаходиться ще в закупівлі», – розповіла директорка з охорони праці, промислової безпеки та екології ТОВ «Вуглепромтранс» Інна Алакозова.

Чергове постачання обладнання планують здійснити не пізніше серпня. Цього ж разу лікарня отримала дві камери для зберігання медичного стерильного інструменту, центрифугу, протипролежневі матраци та світлодіодну операційну лампу.

«Метінвест допомагає нам цього року вже втретє. Це наш надійний помічник. Цього разу вони допомагають нам обладнанням для травматологічного відділення», – каже директорка КНП «Мирноградська ЦМЛ» Ольга Гостєва.

Читайте також: Травматологічне відділення Мирноградської ЦМЛ отримало від Метінвесту сучасне обладнання

За словами завідувача травматологічного відділення Михайла Фіщука, обладнання одразу планують використовувати в роботі. Особливо він радий новій операційній лампі.

«Це дуже важливо – без світла нічого ж не побачиш і не зробиш. Гарне світло – це 50% успіху операції», – каже Михайло Фіщук.

Кожного дня травматологи оперують по декілька пацієнтів. У відділенні дві операційні, одна з яких залишалася без сучасної лампи. Допомога від компанії Метінвест суттєва не лише для медиків, але й для хворих.

«Думаю, що з протипролежневими матрацами пацієнтам буде комфортніше. Людина може провести в нашому відділенні від доби до 30-40 днів, у залежності від ситуації. Якщо це важка травма: таз, травма хребта – то можуть і місяць лежати, і такі матраци будуть дуже корисні для профілактики пролежнів», – зазначає лікар-ортопед-травматолог Данило Монастирський.

У травматологічному відділенні заповнені всі ліжка. Тут допомагають мешканцям Донеччини з різними травмами – від побутових до мінно-вибухових.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Метінвест передав хірургічному відділенню Мирноградської ЦМЛ медичне обладнання.