Компанія Метінвест, незважаючи на кризу та повномасштабне вторгнення росії, розробляє новий план екологічної політики та запроваджує на металургійних комбінатах проєкти по скороченню викидів. Про це розповів СЕО Групи Юрій Риженков в інтерв’ю Керуючому партнеру PwC в Україні Аго Вілу.

«Метінвест – це не лише українська, а і європейська компанія. Ми маємо відповідати всім вимогам, які досить-таки суворі. Зараз Україна прагне прискорити вступ до ЄС, а це означає, що нашому бізнесу потрібно буде здійснити перехід до нових стандартів швидше, ніж передбачалося спочатку», – зазначив Юрій Риженков. 

Він акцентував, що екологічна стратегія залишається незмінною попри війну: компанія зосереджена на переведенні підприємств на високоякісну залізну руду для технології заліза прямого відновлення (DRI), що має вирішальне значення для сталого виробництва сталі в Європі. 

«Це має особливе значення, оскільки нам не вистачає вторинної сировини для електродугових печей. І це – глобальне питання для української металургії, якій для «зеленого переходу» стратегічно важливо зберегти всередині країни якомога більше вторинної сировини – металобрухту», – пояснив Риженков. 

Читайте також: «Зелена» металургія – шанс для України правильно інтегрувати власну економіку в економіку ЄС» – CEO Метінвесту Юрій Риженков

Також у планах Метінвесту, за його словами – проєктування потужностей з виробництва заліза прямого відновлення – DRI-окатків та гарячебрикетованого заліза (HBI) у Криворіжжі. Крім того, на меткобмінатах компанія працює над проєктами, спрямованими на значне скорочення викидів CO у короткостроковій та середньостроковій перспективі. 

«Це передбачає поступову ліквідацію доменних печей та їхньої заміни електродуговими печами. Це зменшить викиди СО до рівня, який наразі вважається стандартом для сталого виробництва сталі в Європі», – резюмував Риженков. 

Раніше повідомлялося, що Група Метінвест взяла участь у формуванні Зеленої стратегії України на наступні 20 років, яка буде базуватися на принципах сталого розвитку із урахуванням вимог європейської та євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва, а також актуальних викликів.