У Покровську продовжує працювати комісія міської військової адміністрації, яка фіксує руйнування багатоповерхових житлових будинків, приватних домогосподарств та комунальних установ унаслідок обстрілу 7 серпня. Про це повідомляють у Покровській МВА.

Уже обстежено та складено акти щодо 225 об'єктів: 19 багатоповерхових будинків, у яких 192 квартири, 4 приватних та 10 комунальних підприємств.

«Багато людей опинилися в ситуації, коли за лічені хвилини було знищено житло та майно, все, що наживалось роками. При цьому багато людей просто не знали, що робити далі. Тому створення спеціальної комісії – важливий крок, спрямований на те, щоб підвищити обізнаність людей, розповісти про кроки, як правильно зафіксувати руйнування і надалі отримати компенсації», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

До складу комісії входить 7 осіб, серед яких керівництво Покровської МВА, представники житлово-комунального відділу, архітектури та управління капітального будівництва. Комісія проводить обстеження та оформлює акти, які стають підставою для внесення даних у реєстр пошкодженого та зруйнованого майна. Один примірник акту надається власнику нерухомості, і з ним необхідно звернутися до ЦНАПу для реєстрації. Тільки після цього відбувається реєстрація пошкодження в системі «Дія» та подається заявка на відшкодування завданих збитків – підкреслюють у Покровській МВА.

«Днями ми отримаємо висновок експертів щодо долі зруйнованого будинку та його подальшої експлуатації. Сподіваємось, що він буде позитивним і технічний стан будівлі дозволить його подальше відновлення», – також додав Олексій Стебель.

Раніше повідомлялося, що ввечері 7 серпня росіяни двічі вдарили по Покровську ракетами «Іскандер». Унаслідок обстрілів загинуло 10 людей, близько 90 дістали поранення.

Чи придатний до подальшої експлуатації постраждалий багатоповерховий будинок, з’ясовує комісія з Києва.