До Покровська прибула комісія з Києва, яка долучилася до обстеження будинку, пошкодженого внаслідок російського обстрілу 7 серпня. Про це повідомив начальник управління капітального будівництва Покровської МВА Данил Проскуренко.

«Експерти виконують обстеження всіх конструкцій на наявність пошкоджень, які можуть суттєво вплинути на несучу здатність будівлі в цілому», – зазначив Данил Проскуренко.

Обстежують все – від підвалу до даху. Для з’ясування стану фундаменту навколо будівлі будуть зроблені декілька шурфів. Беруться зразки для перевірки міцності цегляної кладки та цементної суміші.

Комісія збиратиме інформацію декілька днів, а свої висновки оприлюднить після 20 серпня. Попередньо експерти кажуть, що будівлю можна відновити. Але чи всі під'їзди та поверхи – поки не ясно.

«Якщо скажуть, що будівля придатна для проживання, будемо розбирати з п’ятого по третій поверхи і відновлювати повністю житло», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Якщо виявиться, що будинок підлягає ремонту, його виконають за бюджетні кошти. За експертизу теж заплатить місто. Відновлювальні роботи хочуть завершити до зими.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».