Багатоповерховий будинок у центрі Покровська, що постраждав від обстрілу 7 серпня, може буде відбудований тільки в наступному році. Про це розповів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк в актуальному інтерв’ю для телеканалу «Орбіта».

За його словами, процедура відбудови постраждалого будинку складається з багатьох кроків, виконання яких займе певний час: зокрема це проектування та визначення виконавця робіт через систему «ProZorro».

«Висновок (щодо придатності будинку до подальшої експлуатації – ред.), потім проектування. Ми розуміємо, що треба буде заглушити, розібрати два під'їзди – перший і другий, відсікти інженерні мережі, щоб мешканці могли повернутися до будинку, окрім цих двох під’їздів. Проект, «ProZorro» – і потім вже можна відбудовувати. Ми точно закінчімо ці роботи в наступному році, цього року я не думаю, що ми встигнемо. Процедура – її ніхто не скасовував», – зазначив Сергій Добряк. 

Нагадаємо, 7 серпня російські війська двічі обстріляли центр міста Покровськ, унаслідок чого були пошкоджені житлові будинки, заклади харчування, магазини, готель. Унаслідок обстрілів загинуло 10 людей, більше 80 дістали поранення.

Раніше «Pokrovsk.news» розповідав, що до Покровська приїжджала комісія з Києва, яка зробить висновок, чи придатний постраждалий будинок до відбудови.