Опалювальний сезон у Покровській громаді частково вже розпочався. Про це повідомив заступник начальника Покровської міської військової адміністрації Олексій Стебель.

За його словами, перинатальний центр вже опалюється власною модульною котельнею КЛІЛ. Для лікарень датою появи тепла в приміщеннях стане 16 жовтня. А для багатоквартирних будинків, відповідно до розпорядження міської військової адміністрації, опалювальний сезон розпочнеться 1 листопада.

«Але якщо середньодобова температура буде менше, ніж 8 градусів, то опалювальний сезон розпочнеться раніше. Зараз ми ведемо спостереження, і за їх результатами будемо приймати відповідне рішення», – зазначив Олексій Стебель.

За його словами, громада на 100 відсотків готова до початку опалювального сезону.

«На сьогодні повністю заповнені теплові мережі, виконані гідравлічні випробування магістральних мереж. 16 жовтня в центральній частині міста та мікрорайонах, а 20 жовтня в динасовому районі буде заповнення внутрішньобудинкових систем», – зазначив директор КП «Покровськтепломережа» Дмитро Гордієнко.

У селищі динасового заводу було замінено більше двох кілометрів тепломереж із двадцяти. Роботи ще тривають і за графіком будуть закінчені до 20 жовтня.

Усі котельні «Покровськтепломережі» комісійно обстежені. Зокрема є висновок про те, що може працювати котельня №14 у селищі динзаводу. Проте роботи в цій котельні продовжаться – вони стосуватимуться ремонту резервних об’єктів.

Планують опалювати і багатоповерхівку на вулиці Центральна, у яку влучила ракета 7 серпня. Для цього були виконані певні роботи. Щодо найбільш постраждалих першого і другого під’їздів – зараз розробляється технічне завдання для розробки проекту відновлення.

Читайте також: Коли розпочнуть капітальний ремонт у будинку, постраждалому від обстрілу 7 серпня – розповів Олексій Стебель

Детальніше про ситуацію напередодні опалювального сезону в Покровську – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як співробітники КП «Покровськтепломережа» готують до роботи котельню в селищі динзаводу.