«Київстар» розпочав відновлення голосового зв`язку по всій Україні. Про це повідомили в прес-службі компанії.

«Наші фахівці та партнери зробили все можливе, аби відновити роботу мережі від наслідків кібератаки. Зараз, о 18:00, наша команда розпочала включення голосового зв`язку по всій Україні. І ми неймовірно радіємо, що зв’язок починає з’являтись і ви можете зателефонувати рідним», – повідомляють у «Київстар».

У компанії попереджають, що відновлення послуг відбуватиметься поступово, тому до кінця дня ще можливі короткочасні складнощі. У такому випадку рекомендується перезавантажити телефони і відключити послугу VoLTE в налаштуваннях телефону.

«Наразі ми працюємо над відновленням передачі даних та SMS і сподіваємось, що вони також будуть доступні протягом доби. Після повного відновлення мережі ми обіцяємо підготувати компенсації усім абонентам та корпоративним клієнтам, які не могли скористатись сервісами компанії», – зазначають у «Київстар».

У нашому Telegram-каналі проходить опитування – ви також можете перейти за посиланням і повідомити, чи з’явився у вас мобільний зв’язок від «Київстар».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що вранці 12 грудня через хакерську атаку стався масштабний збій в роботі мобільного оператора «Київстар»: для частини абонентів стали недоступними послуги інтернету та мобільного зв’язку.

Відповідальність за атаку взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань, яке є хакерським підрозділом головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру). Над відновленням сервісів працювали спеціалісти «Київстару», кіберфахівці СБУ у взаємодії з іншими державними органами.

Сьогодні близько полудня в абонентів з Покровська почав з’являтися домашній інтернет від «Київстар».