Власник «Моко піци» та засновник гуманітарної їдальні в Покровську Ігор Виноградов, постраждалий внаслідок обстрілу 7 серпня, розповів про свій стан. Про це він написав у Telegram.

Після першого прильоту Ігор Виноградов допомагав постраждалим – стояв із ношами за 15-20 метрів від місця другого вибуху. Після поранення проходив лікування в Покровській КЛІЛ, згодом його перевели до лікарні імені Мечнікова в місті Дніпро.

«Друзі, неймовірно вдячний всім за підтримку. Не міг стримувати сльози. Ніколи не думав, що я небайдужий стільком людям. Це дуже приємно, дякую від щирого серця!» – розпочав свій допис Ігор Виноградов.

Він повідомив, що отримав контузію, уламком перебило щелепу. Одне вухо повністю втратило слух, друге чує, але гірше, з очима також щось трапилось.

«Руки. Ліва – щось прилетіло в лікоть, кажуть, що вже пізніше потрібна складна операція.  Права – перебиті два пальці. Один взагалі не обіцяли врятувати, вже зробили дві операції. У плечі дрібні уламки. У районі лівих грудей дістали уламок, пристойна дірка. Спина – вся в уламках, скільки не кажуть, 4 великих і багато дрібних», – написав Ігор Виноградов.

Крім того, у чоловіка постраждало ліве стегно, обпалена ліва нога, все тіло побито дрібними уламками, відчувається біль у спині.

Лікарі, за словами Ігоря Виноградова, кажуть: добре, що з такими пораненнями він залишився живий. А сам підприємець у наступному дописі пообіцяв докладніше розповісти, як опинився на місці обстрілу і як після вибуху у шоковому стані намагався командувати рятувальниками.

Раніше повідомлялося, що ввечері 7 серпня росіяни двічі вдарили по Покровську ракетами «Іскандер». Друга ракета прилетіла під час рятувальних робіт, через що постраждало багато людей, які надавали допомогу постраждалим від першого обстрілу. Усього внаслідок обстрілів загинуло 10 людей, близько 90 дістали поранення.