Такого масового надходження поранених, як після обстрілу міста 7 серпня, у Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування ще не було. Із постраждалими та лікарями, які борються за їхні життя, поспілкувалися журналісти ТК «Орбіта».

Лікар-травматолог Віталій Михайленко 7 серпня вже був вдома, в Селидовому. Після першого прильоту одразу ж поїхав у лікарню, де в складі бригади надавав допомогу пораненим.

«Надходили з переламами, відірваними руками, із черепно-мозковими травмами, численними ранами – великими, забрудненими, з чужорідними тілами, уламками», – розповідає травматолог.

Медики відразу ж зрозуміли, що пацієнтів буде багато, тому в лікарню прибули їхні колеги з інших медустанов. А після прильоту другої ракети почали надходити пацієнти із опіками. Причому не одразу було зрозуміло, що уражені наскільки великі ділянки тіл.

«Люди надходили брудні – опіків не було видно», – пояснює завідувачка відділення екстреної медичної допомоги Покровської КЛІЛ Ганна Цвєтова.

Серед пацієнтів, що зараз проходять лікування в Покровській лікарні, – відомий підприємець, власник «Мокко піци» Ігор Виноградов. Він отримав численні поранення та опіки. Чоловік приїхав на місце обстрілу після першого прильоту, допоміг врятувати кілька людей – і постраждав від другої ракети, випущеної окупантами.

Більшість з тих, хто потрапив у лікарню, також отримали поранення під час другого прильоту. Зараз з кожним пацієнтом працює психолог.

«Є прояви страхів, але це нормальний стан для людей, які пережили стрес», – зазначає психологиня Покровської КЛІЛ Олена Позднякова.

Більше – в сюжеті ТК «Орбіта».