Опалювальний сезон для житлового фонду Покровської громади, як і було заплановано, розпочнеться 1 листопада. Про це повідомив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

«У нас є розпорядження начальника Покровської МВА, графік, і 1 листопада ми розпочинаємо опалювальний сезон для житлового фонду. Якщо середньодобова температура буде більше +8°С (а вдень буває і 20, і 22 градуси), звісно, ми не будемо подавати теплоносій на повну потужність. Але в нічну пору доби батареї будуть теплими», – зазначив Олексій Стебель.

За його словами, теплове господарство до початку опалювального сезону готове, і завтра будуть запущені всі котельні громади. Процес розпочнеться вранці, але шлях тепла до споживачів займе певний час.

«Розпалювання, нагрівання, поки дійде теплоносій – це досить довгий процес», – пояснив Олексій Стебель.

Він також додав, що майже на всіх котельнях громади, за винятком двох, є генератори.

«Там потрібні надпотужні генератори, які на сьогодні в якості гуманітарної допомоги нам не надійшли, а придбати їх самостійно в нас немає можливості. Але з досвіду минулого року ми розуміємо, що, наприклад, котельня №1 зовсім не вимикається під час опалювального сезону. Ми зробили відповідні електромережі, в нас є домовленості з компанією ДТЕК, щоб у разі блекауту ця котельня була підключена до резервної лінії», – зазначив Олексій Стебель.

Усі котельні також мають свердловини, які дозволять підтримувати технологічний рівень води – за умови, що люди не зливатимуть її з батарей.

«Якщо населення відбиратиме воду, ніяка свердловина не забезпечить необхідну кількість води», – зазначив Олексій Стебель.

Раніше повідомлялося, що відповідно до введеного мораторію, в поточному опалювальному сезоні вартість послуг КП «Покровськтепломережа» для населення залишиться на рівні лютого 2022 року – 1 441 гривня за гігакалорію.

Детальніше про готовність до опалювального сезону – в сюжеті ТК «Орбіта».