Багатоповерхівка в центрі Покровська, що постраждала від обстрілу 7 серпня, підлягає відновленню. Як повідомили в Покровській міській військовій адміністрації, такого висновку дійшли експерти із Києва.

«Днями був отриманий експертний висновок, за результатами якого будинок визнано придатним до відновлення та подальшої експлуатації», – повідомив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Читайте також: Чи придатний до експлуатації будинок в Покровську, постраждалий від обстрілу – з’ясує комісія з Києва

За словами заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля, в багатоповерхівці критично постраждало близько 12 квартир, ще 9 – частково через порушення несучих конструкцій. Міська влада розробляє план першочергових заходів щодо «спасіння» зруйнованого будинку.

Буде розроблено проект капітального ремонту житлової будівлі. Як повідомив начальник управління капітального будівництва Покровської МВА Данил Проскуренко, він включатиме демонтаж та відновлення перекриттів, вентиляційних каналів, ремонт покрівлі та балконів, внутрішнє оздоблення зруйнованих квартир.

На період ремонту заселяти людей до пошкодженого будинку не планують. Можливо, буде часткове заселення, за винятком найбільш постраждалих квартир.

Задача на сьогодні – підготувати будинок до холодів та негоди.

Раніше повідомлялося, що ввечері 7 серпня росіяни двічі вдарили по Покровську ракетами. Унаслідок обстрілів загинуло 10 людей, близько 90 дістали поранення. Були пошкоджені житлові будинки, заклади харчування, магазини, готель.