Зоопарк у Білицькому активно готують до весняно-літнього сезону. Деталі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

Для відвідувачів звіринець працює цілий рік, але з травня тут очікують на збільшення потоку гостей. Наразі працівники облаштовують вольєри для хижих тварин. Вони мають бути більш комфортними та просторими, ніж ті, в яких звірі живуть зараз.

«Ці вольєри унікальні по-своєму. Тут внутрішня частина зимова, тварини будуть взимку в теплі, буде де їм ховатися. І є мансарда зверху, там такі жолоби покладені, як сходи. Ось вони по ним підніматимуться наверх, і якщо буде жарко, ховатимуться там від сонця», – розповів волонтер Віктор. 

На нульовому поверсі в трьох нових вольєрах, де поселять тигрів, облаштували міні-басейни. Сюди підведено воду, яку регулярно мінятимуть, облаштовано зливову каналізацію.

За словами співробітників зоопарку, їхні підопічні в цілому перезимували непогано. Деякі тварини ще знаходяться в зимниках, а більш адаптовані до нинішнього температурного режиму вже більшу частину дня перебувають на свіжому повітрі.

Цієї весни у звіринці побільшало пернатих: завезли нові види фазанів, папуг та співочих пташок. Додалися і більш крупні мешканці – два великих африканських страуси. Їх привезли з іншого зоопарку Донеччини, де зараз тривають активні бойові дії.

Весною в зоопарку традиційно очікують і появи малят. Так, орієнтовно наприкінці квітня має народжувати левиця Нала. Її минулорічна донечка Ліана – улюблениця маленьких відвідувачів зоопарку – уже підросла і все більше стає схожою на маму.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в парку «Ювілейний» Покровська висадили сосни та встановили будиночки для качок.