У парку «Ювілейний» Покровська в розпалі весняні роботи: працівники висаджують нові деревця та облаштовують побут місцевих качок. Деталі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

«Дивіться, яка в нас краса – десять саджанців сосни кримської. Висота десь 1,2 – 1,4 метра. Будемо висаджувати біля тенісного корту – там місця вистачає», – розповів директор парку «Ювілейний» Костянтин Деревинський.

Крім цього, днями співробітники парку вже висадили десять саджанців скального ялівцю Блю Арроу на головній алеї та два – вічнозеленого ялівцю Блю Поінт біля будівлі адміністрації парку. Вже зовсім скоро тут візьмуться за посадку декількох світлолюбних та невибагливих саджанців ялівцю Стрікта – ця конусоподібна рослина набула широкого використання в японських та кам'яних садах. 

«Окрема подяка за ці прекрасні саджанці нашому покровчанину Віктору Масюку. Його розплідник добре відомий і місцевим жителям, і далеко за межами нашого регіону. Ми всі хочемо, аби в парку як діти, так і дорослі почували себе комфортно. Багато нашої праці сюди вкладено, і ми не зупиняємося», – каже озеленювачка парку «Ювілейний» Наталія.

Декілька днів тому співробітники парку змайстрували чергові будиночки для качок. До цього на «Нульовці» вже була одна така домівка. Минулого тижня на воду спустили ще два будиночки.

«Вони пташкам до вподоби, це для них насамперед безпечно, адже зазвичай собаки чи змії викрадають яйця, відкладені качками десь серед очерету. Чи, буває, люди можуть підпалити рослинність, а так – зручно, своя оселя є, і до неї вже чужинцям не дістатися. За ці домівки вже справжня боротьба починається – вирішують качки між собою, чиє саме це майно», – розповідає Наталія.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що співробітники парку «Ювілейний» спустили на воду пліт для качок.