«Золоті зірки Метінвесту» – головні нагороди компанії – цього року були вручені трьом працівникам Покровської вугільної групи. Одну із зірок отримав гірник підземний ШУ «Покровське» Сергій Негребецький. Як працює людина, від якої безпосередньо залежить видобуток чорного золота, дізнавалися журналісти ТК «Орбіта».

До того, як стати шахтарем, Сергій Негребецький був будівельником. Згодом він влаштувався на роботу в шахтоуправління «Покровське», де все стабільно, є соцпакет, і де за працю отримують високу оплату. Тут одразу були помічені його розум, вміння працювати та бажання робити все гарно.

«Енергійний хлопець, сумлінний. Я перевів його до першої зміни – ремонтної. Почали йому давати завдання, побачили, що добре з ними справляється, можна на нього покластися», – розповідає начальник дільниці №7 ПРАТ «ШУ «Покровське» Борис Романько.

Так Сергій став ланковим, потім – заступником бригадира, а згодом йому довірили очолити бригаду. Його задача в лаві – не рубати вугілля, а зробити так, щоб усе працювало, і вугілля йшло на-гора.

У першу зміну працюють найкращі ремонтники, які обслуговують усі механізми перед наступними змінами. Завдання Сергія Негребецького – оцінити масштаб роботи, правильно розставити людей, щоб ефект від праці був максимальним.

«Це як хобі. Подобається працювати, долати всілякі труднощі, вирішувати проблеми», – зазначає Сергій Негребецький.

Це йому вдається, тому що поруч команда. Посадою чоловік не хизується, завжди працює разом з усіма – і зірковості, навіть, після отримання «Золотої зірки Метінвесту», за ним не помічали.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що генеральний директор ТОВ «Метінвест холдинг» Юрій Риженков вручив «Золоті зірки Метінвесту» трьом працівникам «Метінвест Покровськвугілля».