Напередодні Дня шахтаря Генеральний директор ТОВ «Метінвест холдинг» Юрій Риженков приїхав до шахтоуправління «Покровське». Зустріч з колективами Покровської вугільної групи почалася з вітань.

«Для нашої Перемоги дуже важливі ті, хто воює на фронті, в тому числі наші співробітники, які зі зброєю в руках захищають країну. Але не менш важливі ті люди, які тримають економічний фронт, що дає країні можливість функціонувати, нарощувати сили. Сьогодні практично в кожному нашому захиснику є й частинка покровського вугілля. Тому що з нього була зроблена та сама бронесталь для бронежилетів, для мобільних укриттів і ще багато іншого», – зазначив Юрій Риженков.

За 18 місяців війни відбувся перехід компанії на нові рейки. Стабілізовано роботу, налагоджено всі логістичні ланцюги, а шахтоуправління «Покровське» встановило рекорд з видобутку вугілля.

«Метінвест» націлений на роботу на роки вперед. Юрій Риженков розповів, що компанія має довгострокові плани, передбачені заходи на будь-які випадки, бойові й надалі виплачуватимуть, а підприємство буде працювати і розвиватися.

«Я думаю, ви звернули увагу, що ми продовжували стратегічні капітальні інвестиції на шахтоуправлінні «Покровське». Якби ми не вірили в майбутнє компанії, можна було б не витрачати ані копійки – а ми продовжуємо будувати, продовжуємо нарізати нові лави. Я думаю, це найголовніший показник того, що є віра в майбутнє шахтоуправління та є план, як до цього майбутнього йти», – підкреслив Юрій Риженков.

Після відповідей на запитання представників трудових колективів Юрій Риженков вручив нагороди. Три золотих зірки «Метінвесту» отримали прохідник Шахтобудівельної компанії Анатолій Фатахутдінов, диспетчерка збагачувальної фабрики Тетяна Дудкіна та гірник очисного вибою шахтоуправління «Покровське» Сергій Негребецький.

Також була нагороджена династія, загальний стаж якої складає більше ста років.

Отримали вугільники й відзнаки та грамоти від Покровської міської військової адміністрації. Начальник Покровської МВА Сергій Добряк привітав гірників з Днем шахтаря та подякував усім, хто допомагає, працює та дає жити громаді.

«Велика шана тим гірникам, яких залучено до лав ЗСУ та взагалі до Сил опору. Також ми хотіли б подякувати за ту допомогу, яку ви надаєте нашій громаді. У цьому році це 10 укриттів у дитсадочках. Якщо фронт відсунеться, маємо надію, що вийдемо все ж таки на офлайн-навчання», – зазначив очільник громади.

Сергій Добряк зауважив, що немає гарного фронту без надійного тилу. Гірники шахтоуправління «Покровське» – це саме той тил, що тримає на своїх могутніх плечах майже всю Донеччину і є великою опорою всієї країни.