У селі Удачне активно готуються до зими та відновлюють інфраструктуру. Про це повідомив начальник Удачненської селищної військової адміністрації Валерій Дугельний.

За тепло в комунальних закладах відповідає місцева військова адміністрація. За тендерною процедурою для комунальних закладів закуповують вугілля, а від благодійників очікують пелети, які роздадуть незахищеним верствам населення. Планують по 2 тонни на домогосподарство.

За словами Валерія Дугельного, у громаді зараз період тендерів, адже перевиконання дохідної частини бюджету дозволило почати приводити до ладу комунальне життя.

"Зараз оголошений тендер по ремонту водогону в селі Сергіївка із заміною башти. Там треба встановити труби більшого діаметра, щоб покривало все село, бо в нас не доходить. Ну, і башту треба замінювати, бо протікає", — розповідає Валерій Дугельний.

До села Сергіївка з Удачного вже майже відремонтували дорогу. Ділянкою у 12 кілометрів займалось товариство "Містдорбуд", яке ремонтувало Мирноградський міст. Співробітник компанії Сергій Глушенко каже, що під час ремонту кладуть по 5 сантиметрів асфальту.

"Наразі на ділянці працює 5 одиниць техніки й 7 людей. Плануємо в найкоротші терміни закінчити роботу. Думаю, ще десь тиждень - півтора, якщо не буде негоди", — вважає Сергій.

По цій дорозі найближчим часом відновлять курсування соціального автобуса, а після перемоги буде їздити й шкільний.

Окрім цього вже замовили проекти зі створення укриттів в Удачному та Сергіївці. А також проект відбудови Сергіївської школи, яка влітку була зруйнована ворогом. З проектами громада зможе подаватись на грантове фінансування.

Більше інформації про життя в громаді — в сюжеті ТК "Орбіта"

Раніше Pokrovsk.news розповідав про альтернативні джерела тепла та електроенергії.