Співробітники ДСНС проводять інформаційно-роз'яснювальні рейди у приватному секторі Добропілля, під час яких нагадують мешканцям правила безпеки при пічному опаленні оселі. Про це повідомив головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Покровського РУ ГУ ДСНС України в Донецькій області Михайло Мальцев.

«Щоб люди не застосовували легкозаймисті та горючі рідини для розпалювання печей, не засовували у топковий отвір дрова довжиною більше, ніж сама піч, не давали малолітнім дітям топити піч», – пояснив Михайло Мальцев.

Багато мешканців приватного сектору більшу частину життя використовують пічки та знають основні правила безпеки. Вони кажуть: головне – правильно підготувати піч до експлуатації.

«По-перше, готуємо піч, щоб було все помазане, щоб не було щілин, щоб дах був нормальний, сажу трусимо, як належить. У нас біля пічки набито залізо, у домі – керамограніт, щоб іскра не загорілась», – розповідає жителька Добропілля Валентина.

Хоча здається, що правила користування пічками є досить простими, і в багатьох сім'ях ці знання передаються із покоління в покоління, втім, пожежі продовжуються. 

«На території обслуговування 19 державного пожежно-рятувального загону за 2022 рік сталося 117 пожеж у багатоквартирних будинках та приватному секторі. Причини різноманітні, в основному це людська недбалість», – розповів Михайло Мальцев.

Також під час рейду представники ДСНС обговорили з людьми правила використання побутових та газових приладів, а також розповіли про перші дії у разі пожежі.

Детальніше про інформаційно-роз'яснювальні рейди ДСНС – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що у Добропіллі представники ДСНС провели рейди щодо спалювання сухостою.