Правоохоронці викрили жителя Мирнограда, який передавав росіянам інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України. Про це повідомляють у Донецькій обласній прокуратурі.

«Восени 2023 року чоловік вів у месенджері «Telegram» діалог на військову тематику з представником фсб рф. Погодившись допомагати державі-агресору в перетворюванні населених пунктів Донеччини на руїни, підозрюваний упродовж грудня передавав йому дані щодо об’єктів, у яких розміщувались українські військовослужбовці», – йдеться в повідомленні.

На виконання завдань вербувальника «агент» дізнавався про розташування військових підрозділів ЗСУ в Мирнограді та Покровську. Розвідані локації він помічав на «Google Maps», робив скріншоти та відправляв їх росіянину.

Правоохоронці припинили його протиправну діяльність. Чоловіку повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснює ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Максимальне покарання за даною статтею – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що за передачу ворогу даних про місця дислокації українських військовослужбовців затримано жительку Новогродівки.