За передачу ворогу даних про місця дислокації українських військовослужбовців затримано жительку Новогродівки, яка раніше була засуджена за надання наркозалежним знайомим приміщення для незаконного вживання психотропних речовин. Про це повідомляють Донецька обласна прокуратура та Служба безпеки України.

У поле зору агресора жінка потрапила через свою антиукраїнську активність у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні.

33-річна колаборантка з жовтня по грудень 2023 року об’їжджала населені пункти в районах Курахового, Мирнограда, Селидового, Новогродівки та Михайлівки.

Її цікавили місця базування підрозділів ЗСУ, які залучені до бойових операцій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

У разі вдалого «полювання» колаборантка передавала дані агенту фсб через месенджер, натомість отримувала еквівалент 100 доларів на картку.

Співробітники СБУ своєчасно викрили російську агентку, задокументували її злочинні дії та затримали у власному помешканні. У неї вилучено мобільний телефон, який зловмисниця використовувала для листування з фсб та фіксації українських об’єктів.

Завдяки оперативному реагуванню української спецслужби вдалося провести комплекс заходів для убезпечення позицій та маршрутів пересування підрозділів ЗСУ.

Зараз зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує 15 років за ґратами або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Рokrovsk.news повідомляв, що за грати відправиться ідейний колаборант з тієї ж Новогродівки.