Опанувати професію сапера можна завдяки ваучеру на навчання від Державної служби зайнятості. Про це повідомила заступниця директора Покровського центру зайнятості Наталя Воробйова.

Професія сапера ще довго буде затребуваною, адже для розміновування країни потрібні десятки років та кваліфіковані кадри. За словами начальника відділення піротехнічних робіт міста Краматорська Микити Новікова, наразі є велика потреба у фахівцях.

«Водій-сапер, водолаз-сапер, сапер-екскаваторник, сапер-кранівник та фельдшер частини піротехнічних робіт», – перераховує Микита Новіков.

До кандидатів на посади у групи піротехнічних робіт Краматорська, які обслуговують всю Донеччину, є чіткі вимоги.

«Це ромадянство України, повна середня освіта. Щодо водіїв – це ще категорія B, C та керування автотранспортом протягом 3 років. Якщо людина звертається, ми відправляємо до відділу кадрів, психолога, і вона їде на навчання», – пояснює Микита Новіков.

За словами заступниці директора Покровського центру зайнятості Наталі Воробйової, для опанування професії сапера служба зайнятості надає ваучери на суму до 27 тисяч гривень у межах програми підвищення кваліфікації або здобуття нової освіти.

«Навчання здійснюється у навчальних закладах України, які мають відповідні ліценції, а також у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості», – розповідає Наталя Воробйова. 

Отримати ваучер можуть особи старше 45 років, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, особи з інвалідністю, особи, які здобули інвалідність внаслідок воєнних дій та особи, які перебували в полоні. Такими ваучерами вже скористались чимало місцевих медиків, педагогів, психологів, спеціалістів з охорони праці, продавців, операторів котелень та водіїв.

Для отримання ваучера можна звернутись до центра зайнятості або подати заявку онлайн на сайті Державної служби зайнятості. Наразі спеціаліст Покровського центру зайнятості веде прийом у приміщенні ЦНАПУ на вулиці Європейській – у понеділок, середу і п’ятницю.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав,  що в Україні пропонують запровадити спеціальний режим оподаткування доходів для самозайнятих осіб.