В Україні пропонують запровадити спеціальний режим оподаткування доходів для самозайнятих осіб. У Верховній Раді зареєстрований відповідний законопроект №10166 – повідомляє один з його ініціаторів народний депутат України Ярослав Железняк.

За його словами, йдеться про спрощені умови для легалізації понад 500 тисяч самозайнятих осіб: кур'єрів, таксистів, майстрів манікюру, перукарів – всього 20 видів діяльності, а також визначення юридичної площини для діяльності онлайн-платформ.

«Переваги для громадян – спрощення та автоматизація обліку, низький податок – 6% (для цієї категорії самозайнятих не потрібно реєструвати ФОП, наймати бухгалтерів, подавати звітність). Звичайно, це по бажанню. Хто захоче – залишається на звичній для себе системі, яка діє зараз», – зазначив нардеп.

За його словами, за умови прийняття законопроєкту держава отримає додаткові надходження в бюджет, можливість просто сплачувати податки для понад 500 тисяч самозайнятих осіб і зрозумілі умови діяльності «операторів цифрових платформ».

«Законом буде створено прозоре й зрозуміле регулювання діяльності онлайн-платформ. Адже в одних тільки Uber, Bolt, Uklon, Glovo понад 300 тисяч самозайнятих водіїв та кур'єрів!» – зазначає Ярослав Железняк.

Раніше повідомлялося, що українські підприємці знову отримали можливість реєструвати свій бізнес на Google-картах.